Interactieve exterieurlatten Transformeren een Sloveense kleuterklas

Interactieve exterieurlatten Transformeren een Sloveense kleuterklas
Google+
Tumblr
Pinterest

In 2010 heeft Jure Kotnik Architecture een kleuterklas uit de jaren 80 in Ljublijana, Slovenië, aangepast om een ​​kleurrijke en interactieve façade toe te voegen.

Het project transformeerde drie van de buitenmuren van het gebouw met felgekleurde houten latten (allemaal lokaal geproduceerd). De latten voegden een vleugje kleur toe aan het gebouw en ook een beetje kinderlijke verwondering. Wanneer ze worden rondgedraaid, onthullen ze verschillende kleuren.

Het project was bedoeld om de schoolkinderen iets mee te geven; de bestaande speeltoestellen rondom de school waren schaars. Meerdere kinderen tegelijk kunnen veilig de latten draaien terwijl ze buiten het klaslokaal spelen. Het ontwerp geeft kinderen ook een leuke, unieke manier om verschillende kleuren te leren en te oefenen. Het is bijna alsof het Van der Rohe Farnsworth House overt is ingehaald door de verbeeldingskracht van de kleuters binnen. Van binnenuit in de klas laten de open lamellen natuurlijk licht door de kamer stromen en zorgt de combinatie van licht en streepjes van kleur voor een luchtige en vrolijke sfeer. Dit charmante en boeiende project transformeerde een verder kaal schoolplein.

We kunnen ons zelfs voorstellen om dit idee op kleinere schaal in een kinderkamer of in een speelkamer te gebruiken. Geeft het je ideeën?

[Foto's door

Miran Kambic]



Interessante Artikelen