Inspirerende renovatie oude cottage in Schotland: het Torispardon-project

Inspirerende renovatie oude cottage in Schotland: het Torispardon-project
Google+
Tumblr
Pinterest

Torispardon ligt op een prachtige heuvel met een panoramisch uitzicht op de Cairngorm-bergen en de Spey-vallei in Schotland. Het is een verrassend huisontwerp dat werd uitgevoerd door de architecten Stuart Archer en Liz Marinko. Het project is een rehabilitatie van een oud huisje en een stoof op de locatie: "Vanwege de staat van verval werd besloten om deze twee gebouwen te herbouwen met behoud van hun massa en voetafdruk. Al vroeg in het ontwerpproces werd besloten om een ​​derde eigentijdse structuur, de Link, te introduceren en de drie gebouwen samen te voegen met glas. Om de nieuwe gebouwen in hun context te nestelen, is de Steading gedeeltelijk in de grond verzonken en snijdt het achterliggende land in als het opkomt; de Link heeft ook een keermuur aan de achterkant om hetzelfde effect te benadrukken ", verklaarde de architecten Elk van de drie volumes heeft zijn speciale functie: het huisje biedt plaats aan gasten en kan worden gesloten wanneer dit niet nodig is, het houten verbindingshuis herbergt de hoofdingang, bijkeuken en keuken, en de Steading heeft de master suite en woongedeeltes. Frameloze glaselementen worden gebruikt om de drie gebouwen visueel van elkaar te scheiden, terwijl ze fysiek kunnen interageren.

De ontwerpers kozen voor een flexibele lay-out, om aan de woonbehoeften van een wisselend aantal gasten het hele jaar door te kunnen voldoen: "Vanaf de Link zijn er een paar treden lager in de Steading, die een dubbelhoge leefruimte met gewelfd dak onthult. , zakte een beetje in de grond. Het zitgedeelte heeft een groot hoekraam met diepe eikenhouten openingen waardoor gasten kunnen zitten en uitkijken over het landschap daarachter. Een trap leidt naar een tussenverdieping op de 1e verdieping met toegang tot een met stenen bekleed balkon. Aan de achterzijde van de Steading is er de grote slaapkamer met dressing, ensuite en 1e verdieping studie met balkon. "[Informatie verstrekt door architecten Stuart Archer en Liz Marinko; Fotografie: David Barbour]



Interessante Artikelen