Inspirerend landschapsproject in Alentejo, Portugal: tuin in Comporta

Inspirerend landschapsproject in Alentejo, Portugal: tuin in Comporta
Google+
Tumblr
Pinterest

Om het komende warme seizoen hier te vieren, hebben we besloten om een ​​charmant landschapsarchitectuurproject te posten, onlangs ontvangen via e-mail van Topiaris Arquitectura Paisagista. De tuin op de onderstaande foto's is gelegen aan de zuidwestkust van Portugal, in Herdade da Comporta, Alentejo, dat een uitstekend en gevarieerd landschapsmozaïek is met een hoge ecologische en culturele waarde. Vermeldenswaard is het duinsysteem met psammophilous pioniervegetatie, evenals de maritieme en parasoldennenbossen. Dit mozaïek wordt aangevuld door landbouwgebieden in de lagere alluviale gronden met grote reeksen rijstvelden. Het perceeloppervlak is 3000m2, en de morfologie van het land is zeer soepel en laag hellend.

Het belangrijkste concept is om het terrein te regenereren - zwaar beschadigd door de bouwwerkzaamheden van het huis, volgens een specifiek ontwerp - geïnspireerd op de natuurlijke patronen van het omringende landschap. De aanplant van inheemse soorten werd uitgevoerd door clusters met kleine verhogingen, die naar verwachting geleidelijk zullen uitbreiden naar lagere aangrenzende gebieden die een evolutionaire dynamiek bevorderen. Deze ecologische evolutie heeft een positieve impact op de esthetiek van het landschap, vertaald in veranderlijke en voorbijgaande scenario's, die op een bepaald moment zullen samensmelten met het omringende bos.

De klant vroeg hoofdzakelijk drie dingen - visuele privacy, een kleine tank met water en koele tinten voor de zomer - allemaal aanwezig in het voorgestelde ontwerp. Onder de hoofdportiek bevindt zich een kleine geurende tuin, met aromatische soorten gestructureerd door een houten rooster. Vanaf hier leidt een pad naar de chill-out. In het noordwesten en zuidwesten zijn beboste balkenpanelen gebouwd om privacy te creëren in de beginperiode - terwijl de vegetatie nog steeds groeit en een belangrijke rol speelt in de identiteit van deze tuin. Het project was slechts het begin van een verhaal dat zich door de tijd voortzet, in zijn eigen dynamiek, ons de mogelijkheid biedt om het te volgen, conclusies te trekken over de ecologische en duurzame principes die ten grondslag liggen aan onze strategie. [Foto's en informatie verstrekt door Joao Morgado van Topiaris Arquitectura Paisagista]



Interessante Artikelen