Inspirerende Indigo: hoe deze humeurige blauwe tint in je huis te integreren

Inspirerende Indigo: hoe deze humeurige blauwe tint in je huis te integreren
Google+
Tumblr
Pinterest

Indigo, een natuurlijke blauwe kleurstof gemaakt van de bloeiende Indigofera-plant, wordt al eeuwenlang gebruikt. Hoewel blue jeans misschien het eerste is dat bij je opkomt als je indigo bedenkt, is deze heerlijke en authentieke tint net zo populair in interieurontwerp als in onze al lang bestaande favoriete kleding.

De vele bekende en toch frisse variaties zorgen ervoor dat indigo zich leent voor gewaagde keuzes zoals verf of behang. Maar zelfs de kleinste accenten - zoals zeepbakjes, lade trekt of switchplate covers - kunnen ook een impact hebben.

Het schilderen van een enkele deur of een paar raamkozijnen in indigo werpt een geheel nieuw licht op witte muren. Door verschillende afwerkingen op te nemen van mat naar hoogglans, kan indigo-verf helpen om de specifieke sfeer te creëren waarnaar u op zoek bent naar een ruimte.

Een accentmuur met een getextureerd indigo-ontwerp, zoals ruw linnen, voegt niet alleen verbluffende kleuren toe, maar ook textuur waarop u kunt bouwen in uw interieur. Beddengoed, gordijnen en meubels zoals poefs en barkarren zijn andere geweldige manieren om indigo op te nemen.

Dalara Holm of Dalara Design waardeert de Zen-aspecten van indigo als de kleur van intuïtie en perceptie. "Het is nuttig bij het openen van het derde oog", zegt ze. "Het bevordert een diepe concentratie in tijden van introspectie en meditatie, en helpt om diepere niveaus van bewustzijn te bereiken. Indigo stimuleert rechterhersenhelft, creatieve activiteit en helpt bij ruimtelijke vaardigheden. "

Hier zijn enkele tips voor het effectief gebruiken van deze magische kleur in uw leefruimte.

Room by Room

"Indigo is een mooie accentkleur," zegt Holm. "Probeer indigo in keukentegels te integreren en speel met accentkussens op stoelen of een ontbijtbank."

Holm is ook voorstander van indigo-couverts; de rijke kleur is mooi voor een meer traditionele setting, zegt ze. "Een onberispelijke combinatie is indigo met verschillende tinten paars en diepblauw. Een mosterdgeel is een harmonieus accent. "

Negeer kleine ruimtes niet als opties voor rijke tinten. "Ik hou van diepe kleuren zoals indigo in poederkamers; het maakt het zo dramatisch, "zegt Holm. "In grote ruimtes zou ik indigo als accentmuur gebruiken; in slaapkamers, op lakens of plaids. "

Shades and Textures

Eric Ross, eigenaar van Eric Ross Interiors, heeft zijn eigen ideeën over het werken met indigo. "Ik vind een grijze donkerblauwe / houtskoolverf aangenamer", zegt hij. Twee van de paint picks van Ross: Benjamin Moore New Providence Navy en PPG Porter Volcanic Ash.

"Voor indigo aan de muur ga ik naar een grassoort in de kleur; het heeft de neiging om meer variabele tinten te hebben. Je kunt indigo-stoffen invoeren om een ​​meer dimensionale look te creëren en het is niet zo overweldigend. "

Ross biedt deze geweldige tip: laat kunst niet over het hoofd. "Soms kun je 's nachts een landschap vinden, dat ik altijd aantrekkelijk vind vanwege de marinelucht en de witte maan," zegt hij. "Bovendien zijn ze zeer zeldzaam in de kunst."

Complementaire kleuren

Ross stelt voor paarse tinten te combineren met indigo, "met name lila voor een meer serene uitwerking", zegt hij. "Doe amethist voor een schok. Turkoois is een andere goede optie en zou meer energie creëren. "

Omdat het mannelijk kan zijn voor het oog, houdt Ross van een indigo waterkoker en kookgerei voor een keuken. Voeg turquoise of oranje toe om de look te verzachten.

Ross ontwerpt een studeer / kantoor aan huis van een slaapkamer, waarbij indigo en tan de hoofdkleuren zijn. Hij brengt celadon en grijs ook binnen om de kamer te relateren aan de meester en een beetje lichtheid toe te voegen.

Indigo kan zowel kalm als opwindend zijn, afhankelijk van de toon en plaatsing in een ruimte, en het werkt voor alle leeftijden, geslachten en ontwerpstijlen. De enorme veelzijdigheid van deze glorieuze kleur biedt eindeloze mogelijkheden voor je eigen creativiteit.

Hoe zou u indigo gebruiken om uw leefruimte te verbeteren? Bekijk onze fotogalerij voor 25 ideeën om u te inspireren!Interessante Artikelen