Inspirerend huis met één tuin per niveau in Singapore

Inspirerend huis met één tuin per niveau in Singapore
Google+
Tumblr
Pinterest

Het Meera-huis is ontworpen door Guz Architects en ligt op het eiland Sentosa in Singapore. We beschouwen het als een gewaagd en origineel project - tenslotte hebben niet veel woningen groene ruimten voor elke verdieping van het gebouw. Hier volgt een korte beschrijving van de architecten: De percelen op het eiland Sentosa zijn niet groot en naburige gebouwen worden dicht bij de zijkanten van elk huis gebouwd. Onze strategie was dus om een ​​solide muur te bouwen voor elke zijbuurman om waar mogelijk privacy te bieden, terwijl er een centrale licht- en trapput ontstond die het zeebriesje door het midden van het gebouw zou leiden.

De voor- en achterkant van het gebouw ondertussen, terras achter waardoor elke verdieping visuele of daadwerkelijke toegang tot groen heeft. Het was de bedoeling om te proberen elke daktuin een basis te bieden voor de verdieping boven, waardoor het gelaagde effect elke verdieping het gevoel gaf dat het een gelijkvloerse woning was die in een tuin zat ... zoveel we konden doen in de beslotenheid van het eiland Sentosa en met zo'n groot gebouw !! Wat een prachtig architectuuridee en een oproep tot duurzaamheid ook! (Fotograaf: Patrick Bingham Hall)



Interessante Artikelen